Доказів вистачає: Луценко зробив резонансну заяву про Росію і Гаагу
Категорія
Політика
Дата публікації

Доказів вистачає: Луценко зробив резонансну заяву про Росію і Гаагу

Доказів вистачає: Луценко зробив резонансну заяву про Росію і Гаагу

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Міжнародний кримінальний суд в Гаазі визнав достатніми докази військових злочинів Росії проти України, надані українською стороною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"Учора в офісі прокурора МУС ми розглядали докази того, що під час подій під Іловайськом Російська Федерація ввела регулярні сили Збройних сил РФ в тил наших військ, порушила домовленість про "зелений коридор" для відступу наших військових, які іноді були в меншості в 18 разів, а також маскувала свою техніку під українську", - сказав генпрокурор.
Читайте також: Пу тін демонстративно плюнув на суд в Гаазі: підписаний резонансний указ
За його словами, українська сторона надала дані про позасудові страти, тортури, викрадення людей, розстріли на місці.
"Все це підпадає під визначення військового злочину і злочину проти людяності. Наші докази визнані дуже серйозними. Далі будуть офіційні процедури МКС і Офісу прокурора. Вони можуть тривати довгий час", - зазначив Луценко.
"Ми говоримо про необхідність розгляду ролі міністра оборони РФ, 18 генералів, 2 адміралів і ще ряду чиновників ЗС РФ, які, за даними нашого слідства, причетні до розв'язування війни на території України, порушення Женевських угод, що призвело до воєнних злочинів і злочинів проти людяності", - додав глава ГПУ.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Юрій Луценко назвав однією з причин "Іловайського котла" помилки керівництва АТО і Генерального штабу ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?