Долар по 10 гривень: The Economist вразив новим дослідженням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Долар по 10 гривень: The Economist вразив новим дослідженням

Долар по 10 гривень: The Economist вразив новим дослідженням
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відоме авторитетне видання The Economist нарешті оприлюднило рейтинг найбільш недооцінених валют у світі. Що цікаво, Україна опинилася на 50 місці з 56 можливих. У своєму новому дослідженні експерти проаналізували дані за січень. В Україні бургер Біг-Мак з Макдональдсу коштує 57 гривень, а у США – 137 гривень (близько 6 доларів).

"Таким чином, курс української валюти недооцінений на 58,1% порівняно з фактичним обмінним курсом 23,90 гривень за долар", - сказано в повідомленні.

За словами аналітиків, курс щодо купівельної спроможності повинен бути на рівні 10,05 гривень за долар.

Варто звернути увагу на те, що 2 роки тому за Індексом Біг-Мака, українська валюта була недооцінена на 69% і займала перше місце в рейтингу, а в липні 2019 року українська гривня зайняла 5 місце в списку найбільш недооцінених валют, тоді курс української валюти був недооцінений на 61,3%.

"Найбільш недооціненими валютами світу в січні 2020 року є грошові одиниці ПАР, Росії, Румунії, Туреччини, Азербайджану та Малайзії. Переоціненими валютами є тільки швейцарський франк і норвезька крона. У Швейцарії Біг-Мак коштує на 18,4% дорожче, ніж у США, у Норвегії – на 5,3%", - розповідають економісти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітики авторитетного видання Bloomberg повідомили неймовірну новину. За їх словами, в минулому році  курс української гривні до долара підвищився на 19%. Таким чином гривня стала першою в рейтингу валют, які найбільш зросли — цим можна пишатися всім українцям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?