Зміцнення гривні: Кабмін вразив українців новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зміцнення гривні: Кабмін вразив українців новим прогнозом

Зміцнення гривні: Кабмін вразив українців новим прогнозом
Джерело:  online.ua

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов на своїх сторінках у соцмережах повідомив чудову новину для всіх українців. За його словами, у 2020 році очікується зміцнення гривні. Він також підкреслив, що зміцнення курсу залежатиме від розвитку економіки та ситуації на світових ринках, передає ONLINE.UA.

"Курс - це відносна ціна української економіки в світову. Коли ця ціна змінюється через зміну або в світі або в Україні, то повинен змінюватися і курс. Національний банк може вплинути на такі зміни тимчасово, трохи притримати курс або згладити коливання. Але ні один центральний банк, навіть у розвинених країнах, не має достатньо сили чинити опір серйозним змінам курсу. Чи буде зміцнюватися курс у наступному році? Швидше за все, так. Але все залежить від розвитку економіки та ситуації на світових ринках", - написав Милованов.

Варто звернути увагу на те, що гривня повернулася до зростання на початку 2020 року. Американський долар дешевшає і в обмінних пунктах, і на міжбанківському валютному ринку.

Що також важливо, нещодавно аналітики авторитетного видання Bloomberg повідомили неймовірну новину. За їхніми словами, в поточному році курс української гривні відносно долара підвищився на 19%. Таким чином гривня стала першою у рейтингу валют, які найбільше виросли — цим можна пишатися усім українцям.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр розвитку економіки Тимофій Милованов нещодавно заявив, що  українська зарплата може досить швидко наздогнати польські показники. Для цього необхідні 7 років. Посадовець вважає, що це реально, бо Україна має суттєво стрімкіший рівень зростання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?