Скільки років потрібно Україні, щоб наздогнати польські зарплати - відповідь Кабміну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Скільки років потрібно Україні, щоб наздогнати польські зарплати - відповідь Кабміну

Скільки років потрібно Україні, щоб наздогнати польські зарплати - відповідь Кабміну
Джерело:  online.ua

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов здивував українців новим оптимістичним прогнозом. За його словами, реальні зарплати в Україні здатні за сім років наздогнати польські. Такою думкою він поділився в своїх соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Україна серйозно відстає від Польщі, проте! Динаміка реальної (тобто, з врахуванням зростання цін) середньої зарплати (по всіх галузях) в нас випереджає динаміку зростання середьної реальної зарплати в Польщі у декілька разів. Наздоганяти ще довго, але зробити це можливо", - заявив чиновник.

Тимофій Милованов наголосив: якщо наші зарплати будуть зростати в реальному вимірі на 20% швидше ніж в Польщі, то нам потрібно 7 років щоб наздогнати зарплати сусідів.

 "Ось простий розрахунок - сьогодні зарплата в Польщі приблизно в 3,5 рази більша. Якщо ми наздоганяємо зарплату в Польщі на 20% в рік, то за 7 років ми збільшимо свою зарплату у відносному вимірі до зарплати в Польщі в 3,58 разів. Тобто, зрівняємо зарплати", - підсумував очільник Мінекономіки.

Як повідомляв ONLINE.UA, лише 12% українців мають банківський депозит. При цьому 70% дорослого населення скаржаться на те, що робити заощадження їм заважають низькі доходи. Ці дані були оприлюднені Центром економічної стратегії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?