Дональд Трамп опинився в епіцентрі гучного шахрайського скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Дональд Трамп опинився в епіцентрі гучного шахрайського скандалу

Дональд Трамп опинився в епіцентрі гучного шахрайського скандалу
Джерело:  online.ua

Очільник Білого дому Дональд Трамп, здається, жодного для не може прожити без резонансного скандалу - цього разу американського лідера звинувачують у тому, що він витратив понад 70 тисяч доларів на зачіску за кілька років свого виступу в реаліті-шоу "Претендент" і його компанія відняла ці витрати зі свого оподатковуваного доходу, скоротивши податкові витрати. За словами фахівців, в Штатах відрахування того, що зазвичай вважається особистими витратами, заборонене практично при будь-яких обставинах. Окрім того, наголошується, що це потенційно може бути злочинним податковим шахрайством, якщо вартість перукарських послуг відшкодовується кимось іншим. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання New York Times.

Згідно з даними американських журналістів, троє колишніх керівників телеканалу NBC, які брали участь в "Претенденті", заявили, що, хоча вони не пам'ятали точних умов контракту Дональда Трампа, вони були добре знайомі з тим, як зазвичай складаються такі контракти. За їхнми словами, вартість зачіски і макіяжу для зірки рівня Трампа, у більшості випадків, покривається коштом шоу, а президенту США відшкодовуються будь-які з понесених ним витрат.

"Я не можу уявити собі обставин, при яких Трамп оплатив би ці витрати зі своєї власної кишені і не отримав би відшкодування", - поділився своєю думкою один із цих чиновників.

Що також важливо розуміти, платникам податків у Штатах не дозволяється утримувати відшкодовані ділові витрати.

"Це було б злочином, якби це було умисно", - наголосила Шайлер М. Мур, податковий експерт юридичної фірми Greenberg Glusker.

Не можна не звернути увагу на те, що декілька днів тому в New York Times були опубліковані перші матеріали про податки очільника Білого дому - в них йшлося про те, що Дональд Трамп заплатив по 750 доларів податку на прибуток у 2016 і 2017 році, а перед тим не платив податки роками.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Дональд Трамп неочікувано для всіх офіційно наказав розсекретити документи, що стосуються розслідування зв’язків з Росією та очільником Кремля Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?