Дональд Трамп ухвалив неочікуване рішення щодо Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Дональд Трамп ухвалив неочікуване рішення щодо Байдена

Дональд Трамп ухвалив неочікуване рішення щодо Байдена
Джерело:  online.ua

Команда чинного американського лідера Дональда Трампа неочікувано для всіх зробила перший крок для можливості переходу в Білий дім новообраного президента США Джо Байдена: мовиться про те, що останньому надали доступ до брифінгів і фінансування. Окрім того, 23 листопада Управління загальних служб, федеральне агентство, яке має підписати угоду про зміну президента, офіційно повідомило демократу, що він може розпочати процес передачі повноважень. Адміністратор GSA Емілі Мерфі в своєму листі вказала, що Байден отримає доступ до ресурсів, в яких йому було відмовлено через юридичні проблеми, спрямовані на скасування його перемоги. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Це означає, що у команди Байдена тепер будуть федеральні кошти і офіційний офіс для здійснення його переходу до тих пір, поки він не вступить на посаду 20 січня. Це також відкриває можливість для Байдена і обраного віцепрезидента Камали Гарріс отримувати регулярні брифінги з питань національної безпеки, які також отримує Трамп", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що заява GSA пролунала зразу ж після того, як офіційні особи Мічигану визнали Байдена переможцем у своєму штаті. Що важливо розуміти, це зробило юридичні зусилля Трампа зі зміни результатів виборів справді мізерними.

Однак чинний очільник Білого дому і його радники переконують, що він буде продовжувати шукати законні шляхи, але його рішення дати Мерфі добро на перехід адміністрації Байдена вказує на те, що навіть Білий дім зрозумів, що наближається час рухатися далі.

"Водночас, радник Трампа назвав цей крок подібним до того, як обидва кандидати отримували брифінги під час передвиборчої кампанії, і заявив, що заява президента не є поступкою. Трамп без пред'явлення доказів заявив про широкомасштабні шахрайства на виборах 3 листопада. Хоча він і не визнав перемогу свого суперника-демократа в понеділок, заява Трампа про те, що його співробітники будуть співпрацювати з Байденом, стала значним зрушенням і була найближчою до визнання поразки", — сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в США почалася паніка через нове неочікуване рішення Дональда Трампа  щодо Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?