В США почалася паніка через нове рішення Трампа — що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

В США почалася паніка через нове рішення Трампа — що сталося

В США почалася паніка через нове рішення Трампа — що сталося
Джерело:  online.ua

На міжнародній арені розпочалася паніка після того, як стало офіційно відомо, що чинний очільник Білого дому Дональд Трамп вийшов з Договору про відкрите небо через порушення Росії. Команда американського лідера почала скаржитися на те, що угода застаріла і приносить користь лише противникам США, тим більше, що РФ протягом декількох років грубо порушувала цей договір, з чим більше не хоче миритися офіційний Вашингтон. Після цього член сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Менендес почав публічно жорстко критикувати рішення Трампа про вихід з Договору про відкрите небо. Окрім того, впливовий політик закликав новообраного президента Джо Байдена приєднатися до угоди, передає ONLINE.UA з посиланням на американські ЗМІ.

Боб Мендес вирішив нагадати усім американцям, що договір давав Штатам і їхнім міжнародним партнерам важливу інформацію про військові сили Росії.

"Рішення адміністрації про вихід з Договору про відкрите небо є безрозсудним і залишає США і наших союзників менш захищеними від Росії", – поскаржився політик.

Окрім того, він звернув увагу на те, що вихід США з договору не перешкодить Росії спостерігати за американськими активами в Європі, однак заблокує здатність Вашингтону бачити дані, зібрані Москвою. За словами Мендеса, рішення чинного президента можна вважати порушенням внутрішнього законодавства.

"Конгрес підтримав Договорів про відкрите небо і доручив адміністрації обґрунтувати вихід з нього за 4 місяці до офіційного повідомлення про вихід. Трамп нахабно проігнорував закон і в односторонньому порядку здійснив політично заряджений вихід, навіть програвши президентські вибори", – наголосив член Сенату.

Не можна не згадати, що глава МЗС ФРН Хайко Маас також виступив із окремою заявою. Він підкреслив, що офіційний Берлін шкодує через вихід США з Договору про відкрите небо.

"Ми глибоко шкодуємо, що США вирішили піти на цей крок і зараз його реалізують. Наша власна позиція щодо договору залишається незмінною: ми вважаємо, що це є важливим контролем над озброєннями і підвищенням безпеки від Владивостока до Ванкувера", – зазначив німецький дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стало відомо, хто очолить Держдеп США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?