Допінговий скандал: МОК підтримав жорсткі санкції проти РФ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Допінговий скандал: МОК підтримав жорсткі санкції проти РФ

Допінговий скандал: МОК підтримав жорсткі санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Представники Міжнародного олімпійського комітету висловили підтримку жорстким заходам проти РФ через новий допінговий скандал. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу організації.

Комітет звернувся до WADA (Всесвітнього антидопінгового агентства) із закликом про відсторонення російських спортсменів від усіх змагань на 4 роки. На адресу Москви він зробив заяву щодо надання даних, які дозволять врятувати "чистих спортсменів".

"МОК знову звертається до російської влади з проханням надати автентичні дані (московської лабораторії). Надання справжніх даних дозволить покарати винних і захистити тих, хто не винен. Тільки таким чином можна захистити від підозр нове покоління чистих російських спортсменів", - пояснили у МОК.

Відомство вважає, що порушники повинні отримати найсуворіше покарання з можливих. Серед таких заходів - санкції проти кремлівських посадовців.

Комітет закликав WADA надати необхідні матеріали у Раду Європи та ЮНЕСКО.

Втім, "чисті" російські спортсмени повинні отримати право на виступ у міжнародних змаганнях.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська футбольна збірна може отримати дискваліфікацію на Лізі націй Європи. Це пов'язано зі згаданим допінговим скандалом. Приводом для нього стало маніпулювання відомостями про допінг-проби з боку московської лабораторії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?