Допомога іншим — це не важко: як працює український банк їжі "Тарілка"
Категорія
Культура
Дата публікації

Допомога іншим — це не важко: як працює український банк їжі "Тарілка"

Допомога іншим — це не важко: як працює український банк їжі "Тарілка"
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що у світі є мільйони людей, яким бракує їжі, однак, попри це, тонни продуктів потрапляють на смітники. Фахівці звертають увагу на те, що ці проблеми можна зменшити, якщо розподіляти харчі більш раціонально. Для цього створюють, зокрема, продовольчі банки. Першу таку організацію у Львові створив Ростислав Косюра — українець, який 23 роки жив в Німеччині та Франції, а 2019 року повернувся в рідну країну. Ростислав півроку працював над концепцією і вивчав досвід найбільшої німецької мережі продовольчих банків Die Tafeln. Домовляючись з мережами магазинів і міською владою про співпрацю, у вересні 2019 року він запустив проєкт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Ukraїner.

Що важливо розуміти, волонтери "Тарілки" збирають продукти з магазинів-партнерів та передають благодійникам. У житловій частині Львова вони готують приміщення для продовольчого банку, що стане магазином без каси. Сюди зможуть прийти за продуктами ті, хто їх потребує, і ті, хто хоче ними поділитися.

За словами представників першого українського банку їжі, глобальна місія "Тарілки" — поширення культури продовольчих банків у всіх регіонах нашої країни. Команда проєкту уже спілкувалася з людьми, які хочуть розвивати таку ініціативу в Запоріжжі, Маріуполі, Луцьку, Рівному та Івано-Франківську. А нещодавно до них звернулася організація, яка годує малозабезпечених людей у Києві і хоче мати «Тарілку» як інструмент залучення додаткової їжі.

"Допомога іншим — це не важко. Добро — це безкорисливо ділитися тим, чим ти можеш поділитися. Це тримати руку на пульсі і не здаватися, як би важко не було", — наголосив співзасновник "Тарілки" Іван Паліш.

Нагадаємо, Ukraїner — волонтерський медіапроєкт, який у дослідницьких експедиціях відкриває справжню, несподівану, цікаву та автентичну Україну і презентує її у світі.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, українці створили автономний будинок, який можна зібрати подібно до меблів IKEA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?