Допомога на дітей під час карантину: Кабмін готує приємний сюрприз українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Допомога на дітей під час карантину: Кабмін готує приємний сюрприз українцям

Допомога на дітей під час карантину: Кабмін готує приємний сюрприз українцям
Джерело:  online.ua

Кабмін готує нові грошову допомогу українцям, які постраждали через карантин. Планується ввести допомогу на дітей, яку зможуть отримувати фізичні особи-підприємці, які призупинили бізнес через введені обмеження. Допомогу в розмірі прожиткового мінімуму зможе отримати один з батьків по догляду за дитиною до 10 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

Міністерка соцполітики Марина Лазебна уточнила, що додаткову допомогу на дітей планують виплачувати під час карантину, а також протягом 30 днів після його завершення в залежності від ситуації з карантинними заходами та стану економіки країни. Таку допомогу нададуть фізособам-підприємцям, які не мають найманих працівників та на період введених обмежувальних заходів були змушені заморозити свій бізнес і втратили прибуток. Лазебна запевнила, що рішення про виплати допомоги на дітей уряд прийме вже найближчим часом.

"Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли в неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти в центр зайнятості і отримати статус безробітного", - підкреслила міністр.

Нагадаємо, розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць з 1 січня 2020 року в Україні становить 2027 гривень.

Важливо відзначити, що на період карантину уряд України також вирішив виплатити грошову допомогу пенсіонерам. Всі, хто отримує пенсію в розмірі менше 5 тисяч гривень, в квітні отримають додатково по 1 тисячі гривень. Грошова надбавка буде зарахована всім пенсіонерам автоматично, коли уряд затвердить рішення про зміну держбюджету на 2020 рік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні спростили оформлення допомоги по безробіттю  на період карантину по коронавірусу. Скасовано семиденний період для пошуку підходящої роботи, а виплати будуть призначати з першого дня після подачі заяви до центру зайнятості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?