Допомога Україні є найкращим стимулом для світової економіки — глава Мінфіну США
Категорія
Економіка
Дата публікації

Допомога Україні є найкращим стимулом для світової економіки — глава Мінфіну США

Допомога Україні є найкращим стимулом для світової економіки — глава Мінфіну США
Джерело:  online.ua

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що подвоєння підтримки України є «найкращим» способом допомоги світовій економіці.

Джерело: The Guardian

США планує подвоїти підтримку України

Єллен виступила на полях саміту міністрів фінансів G20 в Індії, де сказала, що «ключовим пріоритетом» є «подвоєння нашої підтримки України» в її захисті від Росії.

Після відвідин Києва в лютому Єллен сказала, що на власні очі побачила «велику різницю», яку принесла іноземна допомога як цивільним особам, так і українським військовим.

Припинення цієї війни є перш за все моральним імперативом. Але це також найкраще, що ми можемо зробити для глобальної економіки.

За її словами, бюджетна підтримка має вирішальне значення для опору України.

Допомагаючи підтримувати роботу економіки та уряду, ми надаємо Україні підтримку, якої вона потребує, щоб вона могла боротися за свободу та свій суверенітет.

Вона додала, що однією з «головних цілей» Вашингтона є «боротьба зі спробами Росії уникнути наших санкцій».

Скільки гршей треба Україні на відбудову

У березні Світовий банк оцінив, що повоєнна відбудова України коштуватиме 411 млрд доларів.

Україна потребуватиме 14 млрд доларів для критичних та пріоритетних інвестицій у реконструкцію та відновлення вже у 2023 році, і для цього знадобиться 11 млрд доларів фінансування, додатково до того, що передбачено в бюджеті України на 2023 рік.

Майже 22% потреб припадає на сферу транспорту, на житлово-комунальну сферу — 17%, енергетику — 11% та сільське господарство — 7%. Найбільше видадтків потребує енергетична галузь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?