Досить напружений момент - у Кабміні пояснили, що буде з карантином
Категорія
Україна
Дата публікації

Досить напружений момент - у Кабміні пояснили, що буде з карантином

Досить напружений момент - у Кабміні пояснили, що буде з карантином
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль попередив про ймовірне продовження карантинних обмежень після жовтня. Поточну ситуацію з коронавірусом COVID-19 він назвав напруженою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Page.

За його словами, водночас продовження режиму супроводжуватимуться пом'якшеннями.

"Зараз ми продовжили карантин фактично до початку листопада. Очевидно, що він, ймовірно, буде продовжений і далі. Не дивлячись на ті показники, які у нас зараз є, в вересні-жовтні буде досить напружений момент з проходженням чергової хвилі коронавірусу", - пояснив Шмигаль.

Він зауважив, нового локдауну на кшталт весняного вже не буде, зараз Україну взагалі не можна зупинити на два чи більше тижні.

"Ми будемо використовувати тільки інструменти адаптивного карантину, якими зараз користуємося. "Червоні" зони, де локально закриваємо пересування людей і просимо всіх залишатися вдома для того, щоб розірвати ланцюги в тих локальних місцях спалахів", - додав прем'єр.

Нагадаємо, жорсткий карантин по всій Україні тривав близько двох місяців з середини березня до травня.

У цей час було заблоковану роботу розважальних закладів, рух громадського транспорту, гастрономічні локації працювали лише в режимі на виніс.

Станом на початок вересня в Україні чинний адаптивний карантин, який пролонгували до 31 жовтня. НА 1 вересня виявили 123 303 випадки COVID-19, за підсумками попередньої доби - 2 088 нових.

Як повідомляв ONLINE.UA, у містах і районах, які потрапили в червону карантинну зону, заборонено відкривати навчальні та дошкільні установи з 1 вересня. МОЗ і МОН рекомендували там знову ввести дистанційне навчання, але місцева влада протестує проти цього. Зокрема, в червону зону потрапило місто Івано-Франківськ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?