Канікули продовжили - в яких містах України діти не підуть в школи 1 вересня
Категорія
Україна
Дата публікації

Канікули продовжили - в яких містах України діти не підуть в школи 1 вересня

Канікули продовжили - в яких містах України діти не підуть в школи 1 вересня
Джерело:  online.ua

Вже завтра в Україні розпочинається новий навчальний рік, але піти до школи 1 вересня зможуть не всі учні. У тих містах і районах, які потрапили в червону карантинну зону, заборонено відкривати навчальні та дошкільні установи. МОЗ і МОН рекомендували там знову ввести дистанційне навчання, але місцева влада протестують проти цього. Зокрема, в червону зону потрапило місто Івано-Франківськ. Мер цього міста Руслан Марцінків 31 серпня повідомив, що міська рада прийняла рішення не переводити школи на онлайн-навчання, а продовжити в них літні канікули до 11 вересня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку чиновника в соцмережі.

"Ми готові до 1 вересня, школи і садки готові. Адже це Конституційне право - право на навчання наших дітей! Тому в зв'язку з цим рішенням уряду, ми вводимо канікули для дітей на 2 тижні. Не дистанційне навчання, а саме канікули. Сподіваюся, що уряд надалі керуватися здоровим глуздом і наші діти зможуть навчатися нормально", - повідомив мер Івано-Франківська, який не згоден з тим, що місто віднесли в червону карантинну зону.

Марцінків визнав, що "вірус є, є хворі - і це факт". Але він не згоден з віднесенням міста в червону карантинну зону і введенням жорстких карантину. Мер Івано-Франківська написав, що "міська влада не має наміру зупиняти роботу громадського транспорту, а також планує оскаржити постанову уряду про карантин в суді".

Як відомо, за результатами останнього засідання Державної комісії ТЕБ та НС на даний момент в 21 містах і районах України встановлено "червоний" рівень епідемічної небезпеки. З понеділка, 31 серпня, заборонити роботу громадського транспорту, закладів освіти, в тому числі дитсадків і шкіл, закрити кафе, ресторани, ТРЦ, повинні:

  • міста Івано-Франківськ, Калуш і Коломия, Городенківський, Косівський і Тисменицький райони Івано-Франківської області;

  • міста Біляївка і Ізмаїл Одеської області;

  • міста Дубно та Острог, Костопільський та Радивилівський райони Рівненської області;

  • міста Бережани та Чортків, Бережанський район Тернопільської області;

  • місто Чернівці, Вижницький, Глибоцький, Заставнівський, Кіцманський та Новоселицький райони Чернівецької області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко нагадав українцям, як будуть працювати школи в період пандемії коронавіруса. Він підкреслив одну важливу рекомендацію і попередив, що якщо COVID-19 діагностують хоча б у одного учня, весь клас повинен буде пройти двотижневу самоізоляцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?