Дослідники пояcнили, як діти впливають на щастя в шлюбі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники пояcнили, як діти впливають на щастя в шлюбі

Дослідники пояcнили, як діти впливають на щастя в шлюбі
Джерело:  online.ua

Польські вчені провели дослідження серед сімей в 33 країнах на різних континентах, щоб нарешті дізнатися, наскільки задоволеність шлюбом чоловіків і жінок пов'язана з кількістю дітей. Варто звернути увагу на те, що результати дослідження кидають виклик традиційним уявленням про щастя багатодітних сімей.

Джерело: PLoS ONE

 Як діти впливають на щастя в шлюбі

Вказано, що вчені опитали 7 178 чоловіків і жінок, які перебували у шлюбі в середньому 14 років, більшості респондентів було понад 40 років. Респонденти заповнили анкети, в яких їм пропонувалося оцінити задоволеність шлюбом і різні фактори, які впливають на це.

До прикладу, людей запитували: "Чи подобається вам проводити час зі своїм чоловіком/дружиною?".

"Головний висновок, який зробили дослідники, вивчивши результати – кількість дітей безпосередньо впливає на задоволеність шлюбом, причому тільки у жінок. Учасниці опитування зізнавалися, що з появою нових дітей в сім'ї у них з'являлося більше невдоволення своїм партнером. Великим відкриттям було те, що на це ніяк не впливає рівень доходу в родині та тривалість шлюбу", - йдеться в повідомленні.

На переконання науковців, це пов'язано з тим, що на жінки беруть на себе ще більше відповідальності по догляду за дітьми, і з появою ще однієї дитини у матерів помітно додається турбот і переживань.

Ні для кого не секрет, що перевана більшість чоловіків займаються фінансовоми проблемами, тому доволі часто їхні дружини скаржаться на те, що самостійно займаються вихованням спільних дітей.

"Найвищий рівень незадоволеності своїм шлюбом виявився у жінок з вищою освітою, що може бути пов'язано з необхідністю поєднувати більше соціальних ролей – виховувати дітей і будувати кар'єру. Крім того, освічені жінки болісно сприймають обмеження особистої свободи, пов'язані з народженням дитини", - підсумовують польські вчені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?