Дослідники розповіли про небезпеку звичайних поцілунків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Дослідники розповіли про небезпеку звичайних поцілунків

Дослідники розповіли про небезпеку звичайних поцілунків
Джерело:  online.ua

Вчені з Австралії попереджають, що звичайні поцілунки можуть становити приховану загрозу, оскільки цілком ймовірний ризик підчепити таку ж статеву хворобу, як і під час занять сексом – гонорею. Про це розповів дослідник Ерік Чау з Університету Монаша, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Зазначається, що в спеціальному експеременті брали участь бісексуальні чоловіки та гомосексуали - в результаті з'ясувалося, що сексуальна орієнтація та стать не мають жодного значення – отже, в небезпеці і партнери з гетеросексуальних пар.

"Поцілунки набагато більш ризиковані, ніж було прийнято вважати. Спостереження за здоров'ям 3 677 чоловіків показало, що і секс, і поцілунки асоціювали з ризиком передачі гонореї. Захворювання виявили і у тих, хто тільки цілувався. Серед тих, хто заразився, які практикували і секс, і поцілунки, були також ті, хто користувався презервативом – запобігти зараженню оральної форми гонореї не вдалось", - йдеться в повідомленні.

Наразі у планах дослідників провести клінічні випробування, аби з'ясувати, чи може використання ополіскувача для рота знизити ризик передачі інфекції.

Не варто також забувати, що гонорею стає все складніше лікувати, річ в тім, що її збудник стає стійким до більшості антибіотиків і тим самим прогресує в супергонорею.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що легендарний Тайсон збентежився від "камери поцілунків".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?