Досягаємо того плато і піку: важлива заява Кабміну про епідемію коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Досягаємо того плато і піку: важлива заява Кабміну про епідемію коронавірусу

Досягаємо того плато і піку: важлива заява Кабміну про епідемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав обраний сценарій подолання епідемії COVID-19 помірним та попередив про наближення піку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ топ-посадовця під час години уряду у парламенті.

За його словами, після піку та виходу на так зване плато почнеться зниження кількості хворих.

"Пандемія вносить свої корективи в політику країн світу – і ми не є виключенням. Нам з вами потрібно працювати вдвічі ефективніше, ми мусимо ефективно відреагувати на коронавірусну пандемію та продовжити роботу над реформами, яких 28 років чекала Україна та українці. Тепер, щоправда, одне не можна відділити від іншого – і при плануванні змін ми обов’язково маємо врахувати питання пандемії", - додав Шмигаль.

Він зауважив, що ситуація в Україні йде згідно зі сценарієм, схожим на Польщу. Прем'єр назвав його кращим за сценарії інших країн Європи.

"На жаль, не було ще жодного дня, коли кількість людей, які одужали, перевищила кількість людей, які захворіли. За минулу добу захворіли 402 особи, кількість знижується постійно – це 3,3%. Від загальної кількості захворілих Одужало 343 особи. Тобто десь уже ми досягаємо того плато і піку, про який говорили", - підкреслив очільник Кабміну.

Нагадаємо, станом на ранок 13 травня в Україні підтвердили 16 425 випадків коронавірусу COVID-19. Загалом у світі виявили 4,2 мільйона інфікованих.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив, що алгоритм для виходу України з карантину вже готовий, у ньому узгодили так звані опорні дати. За словами посадовця, влада діятиме згідно з алгоритмом з чіткими визначеними показниками. Деталі — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?