Досягли домовленостей - МОЗ поділився чудовими новинами про ліки проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Досягли домовленостей - МОЗ поділився чудовими новинами про ліки проти COVID-19

Досягли домовленостей - МОЗ поділився чудовими новинами про ліки проти COVID-19
Джерело:  online.ua

В українському уряді узгодили систематичне придбання медикаментів, які продемонстрували ефективність у лікуванні коронавірусу COVID-19. Міністерство охорони здоров'я оголосило про закупівлю препарату "Ремдесивір". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова.

За його словами, законодавство не обмежує владу в придбанні цього препарату.

"Це лікарський засіб, який на сьогодні не зареєстрований в Україні. Але закон дозволяє нам завести його й централізовано закупити. Як тільки досягли домовленостей з компанією виробником, то відразу подали відповідний проєкт постанови", - пояснив Степанов.

Він додав, наразі "Ремдесивір" внесли до національного протоколу лікування коронавірусу, його використання показало необхідні для цього результати.

"Ми спираємось на досвід наших міжнародних колег, в першу чергу це США", - додав міністр.

Станом на ранок 3 вересня по всій Україні виявили 128 228 випадків COVID-19, за попередню добу нових 2 430 - це приблизно дорівнює статистичним показникам за минулу добу, коли оновився антирекорд.

Карантин в Україні триватиме щонайменше до 31 жовтня, в умовах обмежень відбуватимуться місцеві вибори. До кінця вересня іноземцям заборонили перетинати кордон — це можна зробити лише за виключенням, наприклад, завдяки праву на проживання в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я України готується до придбання нових тестових систем для виявлення COVID-19. розробниками нових засобів стали американські фахівці. Нові пристрої зможуть швидше діагностувати інфекцію. Водночас із закупівлею відбудеться оновлення протоколу щодо тестування в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?