Україна завершила переговори - Кабмін розкрив важливі новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна завершила переговори - Кабмін розкрив важливі новини

Україна завершила переговори - Кабмін розкрив важливі новини
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я України готується до придбання нових тестових систем для виявлення COVID-19. розробниками нових засобів стали американські фахівці. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшко.

За його словами, нові швидкі тести користуються методикою виявлення антигену. Водночас із закупівлею відбудеться оновлення протоколу щодо тестування в Україні.

"Україна завершила переговори з європейським відділом ВООЗ щодо оновлення протоколу тестування на COVID-19. Головна причина — поява нової технології швидкого тестування шляхом виявлення антигену. Наразі ця технологія пройшла всі перевірки, у Сполучених Штатах швидкі тести на антиген COVID-19 вже виробляють чотири різні компанії. Україна готується до закупівлі цих тестів і веде переговори з виробниками", - наголосив Ляшко.

Згадані зміни протоколу стосуються введення саме згаданих тестів, а також ПЛР-тестування для людей на самоізоляції, які контактували з хворими на коронавірус.

"Станом на сьогодні в Україні роблять близько 125 тисяч тестів на COVID-19 на тиждень. На початку червня максимальний показник сягав 62 тисячі тестів на тиждень", - резюмував заступник міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, вранці у середу, 2 вересня, в Україні виявили 125 789 випадків COVID-19. За попередню добу зареєстрували оновлений антирекорд — одразу 2 495 діагнозів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у світі триває розробка одразу кількох потенційних препаратів проти коронавірусу COVID-19. У Міністерстві охорони здоров’я назвали головні критерії для вакцини. Одним з головних моментів головний санлікар Ляшко назвав безпеку для пацієнта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?