Вакцина проти коронавірусу - МОЗ невідкладно звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Вакцина проти коронавірусу - МОЗ невідкладно звернулося до українців

Вакцина проти коронавірусу - МОЗ невідкладно звернулося до українців
Джерело:  online.ua

У світі триває розробка одразу кількох потенційних препаратів проти коронавірусу COVID-19. У Міністерстві охорони здоров'я назвали головні критерії для вакцини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, загальна кількість проєктів з розробки вакцин на різних стадіях досягає 33.

Ляшко пояснив, для повноцінного дієвого препарату важливі три чинники:

  • формування надійної імунної відповіді;

  • створення потужного Т-лімфоцитного імунітету;

  • відсутність будь-яких серйозних побічних ефектів.

Наразі у світі існують вже 9 розробок, які фахівці вивели на третю клінічну стадію.

"Після завершення, у разі отримання позитивних результатів, вакцини будуть зареєстровані і дозволені для використання. Паралельно з клінічними дослідженнями відбувається і виробництво вакцин, щоб після реєстрації допустити вакцини на ринок", - зауважив Ляшко.

Нагадаємо, раніше експерти прогнозували, що найближчим ймовірним періодом для масового виробництва вакцини та її поширення стане кінець 2020 року. Український уряд наразі звернувся до проєктів з розробки препарату, щоб у майбутнього мати змогу його отримати.

Станом на ранок 2 вересня по всій країні підтвердили вже 125 789 випадків COVID-19, за попередню добу нових - 2 495. Цей показник - новий антирекорд.

Як повідомляв ONLINE.UA, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль попередив про ймовірне продовження карантинних обмежень після жовтня. Поточну ситуацію з коронавірусом COVID-19 він назвав напруженою. Водночас політик зауважив, що пролонговані обмеження не будуть жорсткими, на черговий локдаун ніхто не повинен чекати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?