Доведеться вибирати - в команді Зеленського виступили з важливою заявою щодо ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

Доведеться вибирати - в команді Зеленського виступили з важливою заявою щодо ОРДЛО

Доведеться вибирати - в команді Зеленського виступили з важливою заявою щодо ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Вже у вересні повинні відбутися переговори радників лідерів нормандської четвірки в рамках підготовки до нормандського саміту. Але представник української делегації ТКГ Донбасом від Донецької області Сергій Гармаш вважає, що не варто приймати умови гри Росії заради проведення саміту - на його думку, краще ризикувати цією зустріччю, але добитися розмови на рівних, а не мовою ультиматумів команди російського президента Володимира Путіна , заради безпечного для себе миру і збереження самоповаги. Гармаш вважає, що керівництву України доведеться вибирати з непростих варіантів розвитку подій - і це буде складний вибір. Про це журналіст заявив в ефірі Україна 24, передає ONLINE.UA.

Гармаш нагадав, що перед запланованими переговорами за участю представників України, Німеччини, Франції та Росії, Кремль демонструє небажання йти на будь-які компроміси. На нормандській зустрічі, на думку члена української делегації, команда Путіна буде і далі домагатися "суб'єктивізації своїх квазідержавних маріонеткових утворень".

"У таких умовах перед керівництвом України стоїть складний вибір: або приймати умови гри Москви заради самої можливості проведення саміту, йти на поступки і фактично приймати її концепцію громадянської війни в Україні, або ризикувати проведенням зустрічі "четвірки", але домагатися розмови на рівних і безпечного для себе миру", - зазначив Гармаш.

Журналіст вважає, що при першому варіанті, Росія "дасть" мир Україні, але це буде "русскій мир". При другому варіанті, на думку Гармаша, може початися конфронтація на фронті і, можливо, Україна втратить підтримку Франції та Німеччини, але зате зможе "зберегти самоповагу".

Як відомо, на попередньому засіданні ТКГ Донбасом глава делегації Леонід Кравчук вирішив піти на поступки Кремлю, який вимагає проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Він вже подав відповідну пропозицію до Верховної Ради, де повинні прийняти рішення про зміну постанови щодо проведення місцевих виборів в Україні, запланованих на 25 жовтня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в президентській фракції "Слуга народу" вважають, що Верховна Рада не підтримає пропозицію Кравчука, так як провести голосування в ОРДЛО неможливо, тим більше, що Росія не виконала головну умову Києва - не вивела свої війська і не повернула контроль Україні над кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?