Доведеться відмовитися від Донбасу: в Росії пригрозили Зеленському через ультиматум Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Доведеться відмовитися від Донбасу: в Росії пригрозили Зеленському через ультиматум Путіну

Доведеться відмовитися від Донбасу: в Росії пригрозили Зеленському через ультиматум Путіну
Джерело:  online.ua

Нічого хорошого після ультиматуму українського лідера Володимира Зеленського президенту Росії Володимиру Путіну не вийде. Якщо Україна вийде з нормандського формату, то ситуація на Донбасі стане непередбачуваною - може трапитися що завгодно. Києву доведеться відмовитися від Донбасу в разі відмови від переговорів. Таким чином відреагували в Росії на жорстку умову Зеленського по війні на Донбасі, яку президент України поставив главі Кремля, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Незрозуміла причина, по якій Україна повинна виходити з нормандського формату. У разі виходу ситуація стане непередбачуваною, може статися що завгодно. Республіки поки що вірять в цей формат. Після виходу же питання буде вирішуватися більш радикально", - заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації по міжнародних справ РФ Володимир Джабаров, пригрозивши загостренням ситуації на сході України в разі виходу Києва з нормандських переговорів.

Позицію Джабарова підтримав і заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Віктор Водолацький. Він знову звинуватив Київ у відмові від переговорів з бойовиками так званих "ЛНР" і "ДНР" і в порушенні домовленостей по Донбасу.

"Ні в одній з пропозицій українського президента не проглядається діалог з "керівництвом ДНР і ЛНР". Якщо київська риторика і плани будуть войовничими, ніякого прориву не буде і Зеленському через рік доведеться або спростувати свої слова, або розірвати всі відносини і повністю відмовитися від Донбасу . Нічого хорошого і доброго з заяви українського лідера не вийде ", - заявив Водолацький.

Таким чином в Росії відреагували на умову Зеленського, яку він напередодні поставив Путіну. Український лідер оголосив, що готовий вийти з переговорного процесу з РФ по Донбасу, якщо за рік ситуація не зміниться.

"Я не дам своїх п'яти років, які мені дав український народ, працювати по Мінську. Я цього не робитиму. Час йде. Влада може витратити тільки один рік на досягнення угоди. Потім вона повинна бути реалізованою", - заявив український президент .

Зеленський додав, що у нього є два-три плани на випадок відмови від переговорів з Росією по Донбасу, але не пояснив, у чому вони полягають.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики ОРДЛО також зухвало реагують на усі пропозиції України по Донбасу. Кілька днів тому так звана "влада ДНР" поставила Україні черговий ультиматум. Окупанти заявили, що поки українська влада не сяде за стіл переговорів з бойовиками ОРДЛО, ніяких виборів не відбудеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?