Доведеться залишити людей без роботи та зарплати — як власники бізнесу відреагували на карантин вихідного дня
Категорія
Україна
Дата публікації

Доведеться залишити людей без роботи та зарплати — як власники бізнесу відреагували на карантин вихідного дня

Доведеться залишити людей без роботи та зарплати — як власники бізнесу відреагували на карантин вихідного дня
Джерело:  online.ua

11 листопада офіційно стало відомо, що Кабінет міністрів вирішив ввести по всій Україні так званий карантин вихідного дня. Очільник уряду Денис Шмигаль назвав це "необхідністю на тлі епідемічної ситуації, що погіршується". Окрім того, посадовець звернув увагу на те, що зростання кількості хворих на COVID-19 призводить до катастрофічного навантаження на систему охорони здоров’я. Рішення передбачає закриття з 00:00 суботи до 00:00 понеділка гастрономічних і розважальних, зокрема культурних, закладів у вихідні дні. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, АЗС. Що важливо розуміти, український уряд зважився на цей крок, попри попередження експертів та прохання власників малого та середнього бізнесу. Останні, до слова, неодноразово попереджали Кабмін та команду Володимира Зеленського, що карантин вихідного дня може призвести до тотального знищення бізнесу. Ба більше, люди навіть виходили на акцію протесту, однак їх все одно не почули, передає ONLINE.UA.

Одним з перших на скандальне рішення уряду відреагував співвласник мережі кінотеатрів "Планети кіно" Дмитро Деркач. Підприємець зізнався, що йому та його команді доведеться звільнити 500 працівників — ці люди залишаться без роботи та зарплати у розпал пандемії.

"Ну що ж карантин вихідного дня ввели, ніяких компенсацій, податкових канікул, безпроцентних позик, допомоги співробітникам закритих компаній. Кінотеатри до 80% доходу отримують саме у вихідні. У будні дні люди не ходять в кінотеатри, вони активно натовпами їздять в громадському транспорті. Попрацюємо тиждень, після цього, ймовірно, доведеться закрити всі наші кінотеатри і звільнити 500 співробітників. Залишити цих людей без роботи і зарплати... Я не розумію, як можна було придумати цей ідіотизм вихідного дня", — написав у Фейсбук Дмитро Деркач.

Рішення Кабміну також обурило власника джаз-клубу "Перрон #7" Ярослава Трофімова. Він звернув увагу на те, що уряд взагалі не замислюється ні про власників бізнесу, ні про простих українців, які вклали свої кошти.

"Вони собі дозволяють прийняти рішення, яке скасовує заходи, які повинні відбутися в ЦЮ СУБОТУ І НЕДІЛЮ. Ті (заходи - ред) на які вже давно ПРОДАНІ ВСІ КВИТКИ! Уявіть суми, на які "влетять" організатори. Уявіть десятки тисяч людей, у яких законсервуються вкладені гроші. Рішення приймають за 2 дні до того, коли вже повинні відбутися заплановані заходи", — зазначив підприємець.

Своєю думкою з цього приводу поділився ще один український підприємець Вадим Грановський. Він наголосив, що влада продовжує знищувати сферу послуг, ігнорує проблеми, з якими зіткнуться через це мільйони українців.

Варто звернути увагу на те, що чимало підприємців закликають своїх колег продовжити акцію протесту, поки ще є можливість врятувати середній та малий бізнес в Україні. Своїми реакціями на рішення Кабміну вони діляться в соціальних мережах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Європейська Бізнес Асоціація записала екстрене звернення  до команди укранського лідера Володимира Зеленського та Кабінету міністрів через карантин вихідного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?