Довго говорили про Україну: у США розповіли про візит Лаврова
Категорія
Світ
Дата публікації

Довго говорили про Україну: у США розповіли про візит Лаврова

Довго говорили про Україну: у США розповіли про візит Лаврова
Джерело:  Hromadske

Голова Державного департаменту США Майкл Помпео зустрівся з російським міністром іноземних справ Сергієм Лавровим у Вашингтоні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

Топ-дипломати країн обговорили Україну та підсумки "нормандського саміту".

"Ми досить довго говорили про Україну... Я пишаюся тим, що наша адміністрація зробила для захисту суверенітету і безпеки цієї країни", - стверджує Помпео.

Він пояснив, що частину його зустрічі з Лавровим присвячено "змістовним переговорам" між президентами України та Росії у Єлісейському палаці Парижа.

Окрім того Помпео у бесіді наголосив, що Крим - український регіон, окупований російською владою.

Нагадаємо, "нормандський саміт" відбувся у понеділок, 9 грудня. Лідери країн "четвірки" вели переговори стосовно ситуації в Україні протягом багатьох годин, до ночі.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський лідер Дональд Трамп також зустрівся з Лавровим. Президент прийняв російського міністра у Білому домі. Під час зустрічі він зробив кілька жорстких заяв на адресу Кремля. Зокрема, Трамп вимагає від РФ врегулювати відносини з Україною та не втручатися у майбутні вибори у США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?