Довіряйте тільки своїм. Звільнений з полону Макс Колесніков розповів про маніпуляції росіян при обміні полоненими
Категорія
Україна
Дата публікації

Довіряйте тільки своїм. Звільнений з полону Макс Колесніков розповів про маніпуляції росіян при обміні полоненими

Довіряйте тільки своїм. Звільнений з полону Макс Колесніков розповів про маніпуляції росіян при обміні полоненими
Джерело:  online.ua

Українського добровольця Максима Колеснікова звільнили з російського полону 4 лютого. Він розповів, що перед обміном росіяни намагалися переконати українців у тому, що Україна нібито зриває обмін.

Джерело: Макс Колесніков

Українським полоненим не говорять про обмін

Колесніков розповів, що 1 лютого його та ще 4 людей забрали з камер, перевдягли в форму українських військових, та посадили в автозаки з зав’язаними очима.

Нас кілька годин везли до військового летовища. Звісно, була надія, що це нас везуть на обмін, але був і острах, що це перевезення в іншу тюрму - ми знали, що це трапляється, і що нам може загрожувати нова прийомка, найбільш неприємний та болючий захід в тюрмі.

Потім українських полонених посадили в літак і сказали про обмін, проте заявили, що через погану погоду не встигають привезти всіх, тому обмін буде наступного дня.

Нас знов залишили чекати. Потім перевезли в іншу локацію. Там раптово скомандували - скотч з шапок прибрати, шапки зняти. Далі - в мікроавтобус зайшли чеченці. Їх було троє, один весь час знімав нас на айфон. Інший сказав, що він депутат державної думи рф і організатор обміну з їхньої сторони. Далі понеслося.

Як росіяни брешуть полоненим українцям

Депутат заявив, що українська сторона нібито зриває обмін, тому що українські перемовники захотіли в обмін додати азовців.

І добрі росіяни вже дуже хочуть нас віддати, турбуються про нас та наші родини, які ж дивним чином нічого про нас не знають, але ось погані українські чиновники думають лише про азовців та не хочуть нас забирати.

Депутат запропонував українським полоненим записати звернення, щоб рідні полонених протестують проти нібито зриву обміну, інакше – повернення в тюрми.

В мене була своя мить спокуси. Чечени запропонували нам подзвонити рідним. Я на той момент вже більше 10 місяців не розмовляв з дружиною, і підняв руку у відповідь на питання «хто хоче поспілкуватися з рідними». Але коли я побачив, що навіть таку розмову знімають на відео та підказують, що треба розповісти рідним про «зрив обміну» - я опустив руку, та натягнув шапку на очі…

Колесніков розповідає, що за два дні двох азовців привезли в табір, де тримали полонених в очікуванні обміну. Їх не могли привезти через безлад з паперами та погану погоду. Українські перемовники наполягали на обміні всіх по погодженому списку – та перемогли. 4 лютого відбувся обмін.

Представники рф завжди брешуть. Завжди намагаються спровокувати наші внутрішні конфлікти. Не ведіться. Довіряйте тільки своїм. Не забувайте, що зрозуміти, чи бреше представник росії, можна по одній простій ознаці - він відкриває рот.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?