Доженемо всіх - Аваков терміново звернувся до українців з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Доженемо всіх - Аваков терміново звернувся до українців з гучною заявою

Джерело:  online.ua

Правоохоронці затримали ще 13 учасників стрілянини в Броварах. Всім їм оголосили підозри в бандитизмі і замаху на умисне вбивство двох і більше осіб. Серед них був кримінальний авторитет «Віха» або «Журавель». Встановлено, що саме вони "виступили" з боку місцевих перевізників. Про це сьогодні, 2 червня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає ONLINE.UA.

"У Києві, Броварах та Ірпені затримано ще 13 осіб на чолі з крим. авторитетом "Віха" або "Журавель". Встановлено, саме вони "виступили" з боку місцевих перевізників. Всім оголошено підозру в бандитизмі і замаху на ум.убійство. Вилучено зброю і боєприпаси. Доженемо всіх ", - повідомив Аваков.

У прес-службі МВС уточнили, що зараз 13 зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, ще двоє після стрілянини з тілесними ушкодженнями знаходяться в лікарні. Всім їм оголошено про підозри в бандитизмі і замаху на вбивство двох і більше осіб.

Відомо, що правоохоронці під час проведення 20 обшуків за місцями проживання затриманих виявили зброю (три гладкоствольні рушниці, автомат, три пістолети), патрони, гранати, рації, біноклі, балаклави, наркотики, маски. Також поліцейські вилучили у зловмисників вісім автомобілів преміум-класу.

За фактом стрілянини в Броварах поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 257 (Бандитизм) Кримінального кодексу України. Зараз тривають поліцейські заходи по встановленню та затриманню всіх учасників збройного конфлікту.

Нагадаємо, резонансна стрілянина в Броварах сталася 29 травня. У ній брали участь близько сотні осіб, які займаються пасажирськими перевезеннями. В ході перестрілки три людини були поранені. Відомо, що частина учасників перестрілки місцеві жителі, частина - з Вінницької області. Причиною стрілянини стал розподіл міжміських маршрутів.

Зараз Нацполіція відкрила 4 провадження за фактом стрілянини: за статтями хуліганство, незаконне поводження зі зброєю, умисне знищення або пошкодження майна, замах на вбивство двох і більше осіб. Уже 30 травня поліція визначила більше 60-ти учасників перестрілки, включаючи замовників.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, напередодні Аваков повідомив про затримання 20 учасників стрілянини в Броварах. Суд постановив взяти їх під варту на два місяці без права внесення застави. Крім того, він зазначив, що організаторам "розборок" планують оголосити підозру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?