Друг Путіна піде під суд за корупцію - його звинувачують у хабарництві і шахрайстві
Категорія
Світ
Дата публікації

Друг Путіна піде під суд за корупцію - його звинувачують у хабарництві і шахрайстві

Джерело:  online.ua

Ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху, відомий своєю дружбою з російським президентом Володимиром Путіним, піде під суд за корупцію. Його звинувачують за трьома справами - за хабарництво, шахрайство і зловживання довірою. Перший перегляд справи відбудеться вже сьогодні, 24 травня, в Єрусалимському районному суді, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Слідство вважає, що, по-перше, прем'єр-міністр займався лобіюванням інтересів великої ізраїльської телекомунікаційної групи "Безек" в обмін на позитивне висвітлення своєї діяльності, по-друге, в обмін на дорогі подарунки надавав свої послуги впливовим бізнесменам, і, по-третє , на законодавчому рівні перешкоджав роботі конкурентів медіагрупи "Едіот ахронот", заздалегідь домовившись з її керівництвом про інформаційну підтримку. Сам Нетаньяху провини не визнає. Він стверджує, що справи проти нього завели, щоб прибрати його з посади прем'єр-міністра і має намір довести свою непричетність до звинувачень.

Важливо відзначити, що суд над Нетаньяху має безпрецедентне значення - раніше в Ізраїлі ніколи публічно не судили представників влади. Як він буде виконувати обов'язки прем'єра під час слідства поки невідомо. Але згідно з ізраїльським законодавством, прем'єр-міністр, якого звинувачують у вчиненні злочину, не зобов'язаний йти у відставку. При цьому суд над Нетаньяху може тривати кілька років.

Нагадаємо, Нетаньяху недавно переобрали прем'єр-міністром Ізраїлю після 18-місячної політичної кризи, що виникла в країні. Правда, новий уряд сформували з двома прем'єр-міністрами - Біньяміном Нетаньяху і Біньяміном Ганцем, які будуть змінювати один одного на основі ротації кожні 18 місяців. Зараз йде каденція Нетаньяху.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нетаньяху вирішив анексувати палестинські території на користь єврейських поселень на Західному березі річки Йордан і в Йорданській долині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?