Прийшов час анексувати - друг Путіна зробив резонансну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Прийшов час анексувати - друг Путіна зробив резонансну заяву

Прийшов час анексувати - друг Путіна зробив резонансну заяву
Джерело:  online.ua

Ізраїльський прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху виступив з резонансною заявою. Після того, як уряд знову затвердив його на пост глави, друг російського президента Володимира Путіна заявив, що прийшов час анексувати палестинські території на користь єврейських поселень на Західному березі річки Йордан і в Йорданській долині. Своїми планами Нетаньяху поділився на засіданні Кнесету, представляючи сформований ним новий уряд, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Ось правда: ці території є місцем, де єврейський народ з'явився і розвивався. Прийшов час поширити на них ізраїльський суверенітет і вписати ще одну славну сторінку в історію сіонізму", - заявив Нетаньяху.

Важливо додати, що план Нетаньяху підтримують в США. Раніше із закликом почати підготовку до анексії територій Палестини на Західному березі річки Йордан виступив посол США в Ізраїлі Девід Фрідман. Дипломат закликав запросити президента Палестини Махмуда Аббаса на переговори, на якому укласти запропоноьвану ще в січні цього року президентом США Дональдом Трампом "угоду століття". При цьому такі переговори малоймовірні, так як в Палестині рішуче відкинули цей план.

Нагадаємо, після 1967 року в Юдеї та Самарії на Західному березі річки Йордан були засновані ізраїльські поселення. Радбез ООН вважає ці території окупованими, Ізраїль же визначає їх як спірні. Ще в минулому році Нетаньяху обіцяв анексувати поселення на Західному березі річки Йордан в разі, якщо його правляча партія здобуде перемогу на парламентських виборах. Після цього в країні вибухнула політична криза, пов'язана з неможливістю сформувати новий уряд. Вона тривала майже 1,5 року і тільки напередодні в Ізраїлі сформували уряд, правда, з двома прем'єр-міністрами - Біньямін Нетаньяху і Біньямін Ганц будуть змінювати один одного на основі ротації кожні 18 місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС жорстко відреагували на миротворчі ідеї Трампа по врегулюванню конфлікту між Ізраїлем і Палестиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?