В ЄС жорстко відреагували на миротворчі ідеї Трампа щодо Близького Сходу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС жорстко відреагували на миротворчі ідеї Трампа щодо Близького Сходу

В ЄС жорстко відреагували на миротворчі ідеї Трампа щодо Близького Сходу
Джерело:  online.ua

В Євросоюзі скептично поставилися до ініціативи президента США Дональда Трампа з врегулювання конфлікту між Ізраїлем та Палестиною. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами Жозепа Борреля, високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки, план суперечить міжнародним домовленостям.

Зокрема, європейський дипломат нагадав про невизнання Брюсселем ізраїльського контролю над територіями, які країна отримала 1967 року. Серед них — Голанські висоти. Тоді Ізраїль вів війну проти кількох арабських країн та, слід зазначити, досяг певного успіху.

Боррель вважає, що заяви Ізраїлю щодо потенційної анексії фрагменту Західного берега Йордану та Йорданської долини щонайменш викликають занепокоєність. Він закликав обидві сторони конфлікту не вдаватися до односторонніх дій.

Нагадаємо, план Трампа полягає у передачі Ізраїлю окремих спірних територій та забороні будувати поселення в окремих зонах. Натомість Палестина повинна визнати Єрусалим ізраїльським та отримає право на будівництво у так званій східній частині міста. Також США нададуть кошти на врегулювання та відновлення.

Як повідомляє ONLINE.UA, палестинська влада жорстко зустріла пропозиції президента Сполучених Штатів. Лідер автономії Махмуд Аббас відповів, що вони не стануть на коліна та будуть у майбутньому опиратися подібним планам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?