Не станемо на коліна: у Палестині розкритикували мирний план Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Не станемо на коліна: у Палестині розкритикували мирний план Трампа

Не станемо на коліна: у Палестині розкритикували мирний план Трампа
Джерело:  online.ua

В уряді Палестини відкинули ідею президента США Дональда Трампа щодо врегулювання арабо-ізраїльського конфлікту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Al Jazeera.

За словами палестинського лідера Махмуда Аббаса, вони рішуче продовжують виступати проти "ізраїльської окупації" в Єрусалимі.

"Після всієї нісенітниці, яку ми почули сьогодні, ми говоримо тисячу "ні" щодо "Угоди Сторіччя", - додав він.

Президент зазначив, палестинська сторона буде й надалі чинити опір подібним ініціативам мирним шляхом.

"Ми не встанемо на коліна та не здамося", - підкреслив Аббас.

Нагадаємо, мирний план Трампа передбачає встановлення палестинської столиці у Східному Єрусалимі. Загалом місто повинно залишитися під контролем ізраїльського уряду.

Цікаво, що Ізраїль попередньо погодився на американську стратегію врегулювання. План також передбачає встановлення нового кордону та розрахований на реалізацію протягом чотирьох років.

Як повідомляв ONLINE.UA, Євросоюз також прокоментував мирний план Сполучених Штатів щодо палестино-ізраїльського конфлікту. Офіційний Брюссель відзначив, що ця ініціатива пожвавить процес врегулювання, але цілком європейські лідери ще його оцінять окремо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?