Друг Путіна раптово пішов проти Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Друг Путіна раптово пішов проти Росії

Друг Путіна раптово пішов проти Росії
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який відомий своєю прихильністю до позиції Кремля і особисто президента Росії Володимира Путіна, раптово виступив проти закупівлі російської вакцини. Незважаючи на те, що Угорщина стала першою європейською країною, що отримала російський препарат, офіційний Будапешт вирішив зробити остаточний вибір на користь китайської вакцини. Орбан пояснив, що виступає проти російського препарату не тому що препарат неліцензований, а через обмежені виробничі потужності Росії. Орбан завив, що в порівнянні зі Sputnik V, китайська вакцина більш перспективна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

"Ми знаємо, що російська вакцина хороша, але її недостатньо і, ймовірно, не буде достатньо, оскільки існують обмеження виробничих потужностей. Китайська вакцина більш перспективна, здається, що вона буде доступна раніше і в великих кількостях", - заявив Орбан.

При цьому угорський прем'єр піддав критиці процес розподілу ліцензованих вакцин владою ЄС, вказавши, що в результаті деякі препарати стають швидше доступними в Канаді, Великій Британії та Ізраїлі, ніж в країнах Євросоюза.

Варто нагадати, що ще в листопаді Орбан хвалився, що Угорщина стала першою європейською країною, що отримала зразки російської вакцини. Тоді західні експерти висловили стурбованість з приводу Sputnik V. Вони підкреслювали, що Путін може використовувати російську вакцину як інструмент для посилення геополітичного впливу Росії на країни ЄС.

Недовіру до російської коронавірусної вакцині висловлюють також в ВООЗ, в Німеччині і навіть самі росіяни, більша частина яких, згідно з опитуваннями, відмовляються робити щеплення. У той же час самі виробники російської вакцини запевняють, що вона нібито має ефективність в більш ніж 90%, хоча результатів масштабного третього етапу клінічних досліджень препарату немає, оскільки Росія взагалі від нього відмовилася.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вакцинація від коронавіруса в Польщі стартувала зі скандалу. Першими щеплення отримали політики і зірки, в зв'язку з чим МОЗ Польщі запустив спеціальне розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?