Друг Путіна рішуче пішов проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Друг Путіна рішуче пішов проти Росії

Друг Путіна рішуче пішов проти Росії
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан, який відомий своєю прихильністю до позиції Кремля і особисто президента Росії Володимира Путіна, раптово вирішив піти проти РФ. Він доручив національній Службі безпеки та інформації контррозвідки надати докази про діяльність в республіці російських спецслужб і імена шпигунів Путіна, які курируються російської ФСБ і неодноразово опинялися в резонансних скандалах на політичному і дипломатичному рівнях. Земан вимагає надати йому детальну інформацію про операції, що проводяться в республіці російськими спецслужбами, імена їх співробітників і чеських громадян, які з ними взаємодіють. Чеський президент також наполягає, щоб контррозвідка конкретизувала процес співпраці чехів з агентами Путіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Чеське радіо.

Джерело зазначає, що поки невідомо, чому Земан доручив таке детальне завдання контррозвідці, спрямовану тільки на Російську Федерацію. У той же час підкреслюється, що це нетипова і нетрадиційна вимога президента до спецслужб, які не отримували подібного доручення як мінімум останні 30 років.

Важливо відзначити, що щорічно звіт Служби безпеки та інформації контрразведки Чехії присвячений діяльності росіян. В останньому звіті за 2019 рік вказується, що в Чехії діяли всі чотири російські підрозділи - громадянська розвідка (СЗР), військова розвідка (ГРУ), внутрішня служба (ФСБ) і Федеральна служба охорони. Згідно з документом, журналісти РФ під дипломатичним прикриттям зосередилися на забезпеченні позитивного іміджу Росії і пропаганді Кремля. Число осіб з дипломатичним прикриттям в Чехії залишається незмінним протягом декількох років. Як відомо, влітку поточного року Чеська Республіка вислала двох російських дипломатів у зв'язку зі справою про отруєння чеських політиків смертельною отрутою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія запанікувала після нового конфлікту з Чехією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?