"Друг" Путіна заявив про нові військові плани в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друг" Путіна заявив про нові військові плани в Сирії

"Друг" Путіна заявив про нові військові плани в Сирії

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган оголосив про намір почати протягом весни нові наступальні операції, в числі яких і операції в Сирії.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свободу".


Читайте також: Трамп поговорив по телефону з "другом" Путіна: стали відомі деталі


Ердоган підкреслив, що операція буде спрямована проти угруповання турецьких курдів "Робоча партія Курдистану" і загонів сирійських курдів "Загони народної самооборони", які в Туреччині вважаються терористичними організаціями.


США, в свою чергу, вважають "Загони народної самооборони" союзниками і б'ються в Сирії на їхньому боці проти бойовиків "Ісламського держави".


Відзначимо, що саме через розбіжності в ставленні до курдських загонів були зірвані плани турецько-американської операції зі звільнення сирійського міста Ер-Ракка від бойовиків ІДІЛ.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Рада національної безпеки Туреччини оголосила про припинення військової операції "Щит Євфрату", що проводилася проти терористів ІДІЛ на півночі Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?