Друга хвиля: уряд порахував заробітчан-українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Друга хвиля: уряд порахував заробітчан-українців

Друга хвиля: уряд порахував заробітчан-українців
Джерело:  finance.ua

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що в Україні наразі можна спостерігати другу хвилю робочої міграції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на finance.ua.

За словами посадовця, перша хвиля припала на 1990-ті роки. Тоді батьківщину залишили близько 7 мільйонів українців, які почали вертатися під час 2000-х років.

"Періодично працювали за кордоном приблизно7-9 млн українців. Постійно працюють не в Україні – близько 3,2 млн осіб", - підкреслив Рева.

Він пояснив, що зараз уряд не фіксує збільшення міграції. Дані ґрунтуються на показниках грошових переказів з-за кордону.

Згідно з заявою міністра, уряд планує збільшити заробітні плати в Україні хоча б до половини зарплат, які отримують українці-мігранти у сусідніх країнах. Цей поріг є мінімальним для припинення виїзду громадян у пошуках роботи.

Як повідомляв ONLINE.UA, польська влада н ещодавно заявила про п'ятикратне зростання кількості робочих мігрантів. Близько 75% з них є українцями. За офіційними даними, працевлаштовані 454 тисяч громадян з держави-сусіда.

Цікаво, що п'ятнадцять років тому Польща страждала через виїзд власних жителів за кордон на заробітки. Популярним напрямком у поляків була Німеччина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?