Другий боєць ЗСУ загинув у день візиту Зеленського на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Другий боєць ЗСУ загинув у день візиту Зеленського на Донбас

Другий боєць ЗСУ загинув у день візиту Зеленського на Донбас
Джерело:  online.ua

Один український військовослужбовець Збройних сил загинув у зоні проведення Операції Об’єднаних сил ввечері у четвер, 11 лютого. Згідно з офіційними даними, він потрапив під кулеметний обстріл з боку бойовиків окупаційного режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу 28-ї окремої механізованої бригади.

За даними представництва, для підрозділу це стало не першою втратою за нещодавній період часу.

“Владислав Лященко 1996 року народження, загинув увечері 11 лютого внаслідок ворожого кулеметного вогню під час переміщення на взводному опорному пункті. Висловлюємо щирі співчуття родині Владислава та помстимося за кожного нашого воїна, які ціною власного життя оберігають мирне небо для кожного українця”, - наголосили у 28-й ОМБр.

Нагадаємо, що трагічний інцидент стався буквально у день відвідування зони бойових дій президентом Володимиром Зеленським. Разом з керівником Офісу президенту Андрієм Єрмаком та послами країн “Великої сімки” він відвідав Донеччину.

Також відомо, що вранці 11 лютого снайпер окупаційної російської армії поцілив в іншого бійця на горлівському напрямку. Той отримав смертельне поранення й помер, коли його намагалися евакуювати до шпиталю.

Своєю чергою Зеленський під час відвідування Донбасу визнав загострення у протистоянні з Росією. Утім, він нагадав про користь для України введеного режиму припинення вогню, оскільки він дозволив зберегти життя багатьох захисників з лав ЗСУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ звертає увагу міжнародної спільноти на те, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своїх звітах не повідомляє про ведення снайперського вогню проросійськими бойовиками на Донбасі. З такою гучною заявою виступив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?