ОБСЄ ігнорує загострення на Донбасі та дії бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ ігнорує загострення на Донбасі та дії бойовиків

ОБСЄ ігнорує загострення на Донбасі та дії бойовиків
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ звертає увагу міжнародної спільноти на те, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у своїх звітах не повідомляє про ведення снайперського вогню проросійськими бойовиками на Донбасі. З такою гучною заявою виступив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Такі грубі порушення з боку російських збройних формувань як застосування 120-мм мінометів 8 лютого поблизу Південного чи снайперський вогонь, який забирає життя українських військових, на жаль, не ввійшли до звітів СММ", — наголосив український дипломат.

За словами Євгена Цимбалюка, лише з 1 по 7 лютого на Донбасі було вбито трьох бійців ЗСУ, ще шестеро були поранені.

"По всій лінії зіткнення мають місце регулярні сплески насильства. І хоча їх інтенсивність залишається значно нижчою, ніж у попередні роки, цю негативну тенденцію не можна ігнорувати. Сьогодні ми отримали повідомлення про ще одного загиблого українського військовослужбовця та пораненого бійця", – повідомив представник України.

Варто звернути увагу на те, що 11 лютого стало відомо, що біля Новомихайлівки проросійські бойовики вбили бійця ЗСУ. Цю інформацію підтвердила Оперативно-тактична група "Схід". Згідно з останніми даними, путінські бойовики вкотре порушили режим припинення вогню та відкрили вогонь по позиціях біля Новомихайлівки з великокаліберного кулемета. В результаті підступного обстрілу один із захисників України загинув. Наші військові зразу ж дали адекватну відповідь на цей обстріл. На місці події працюють посадові особи бригади та група оперативного реагування військової служби правопорядку ЗС України. Окрім того, цього ж дня в результаті ворожого снайпера в районі селища Зайцеве (Донецька область) загинув полтавець Олександр Глушко.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський під час відвідування зони бойових дій на Донбасі звернув увагу на обстріли, що посилилися упродовж останніх днів та назвав причину загострення на фронті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?