Зеленський назвав причини нового загострення на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський назвав причини нового загострення на Донбасі

Зеленський назвав причини нового загострення на Донбасі
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський під час відвідування зони бойових дій на Донбасі звернув увагу на обстріли, що посилилися упродовж останніх днів. Державний лідер стверджує, що це прямо пов’язано з переговорами щодо врегулювання конфронтації. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на пресслужбу Офісу президента.

За словами політика, це спроба тиску.

“Володимир Зеленський зазначив, що в останні тижні кількість обстрілів справді дещо збільшилася, що пов'язано, зокрема, зі спробами тиснути на українську сторону в переговорах Тристоронньої контактної групи”, - оголосили в адміністрації.

З такою заявою президент виступив під час відвідування меморіалу в пам’ять українських військовослужбовців, які загинули у боях за Авдіївку. Він нагадав, що за підсумками 2018 року загинули 121 боєць, а поранення отримали 799. Вже 2019-го бойовики вбили 100 військовослужбовців і поранили 507. Торік кількість втрат становила 50 та 338 відповідно.

“Сьогодні минає рівно 200 днів, як ми домовилися про режим всеохопного припинення вогню. І всі ми бачимо, що кількість обстрілів останнім часом з боку бойовиків збільшилася. Однак як би скептично хтось не ставився до слова "перемир'я", режим припинення вогню потрібен і є досягненням. Це врятувало реальні життя наших військових і цивільних”, - додав Зеленський.

Разом з президентом на Донбас вирушили керівник його офісу Андрій Єрмак і дипломатичні представники “Великої сімки”.

“Посли іноземних держав також поклали квіти до меморіалу та вшанували пам'ять українських воїнів хвилиною мовчання”, - резюмували у пресслужбі.

Буквально напередодні візиту снайпери окупаційного режиму посилили свої обстріли. У середу, 10 лютого, один з військовослужбовців отримав поранення та знаходиться зараз на лікуванні. Вранці 11 лютого, у момент візиту президента, від снайперської кулі загинув боєць Об'єднаних сил. Його евакуювали у медичний заклад, однак він помер у дорозі

“Сьогодні, перебуваючи на передовій, отримав невтішні новини. Україна втратила ще одного захисника. Попри домовленості про режим всеосяжного припинення вогню, ворог продовжує підступні дії. Українська армія вже довела, що даватиме гідну відсіч і відстоюватиме нашу незалежність”, - так відреагував на це Зеленський, озвучивши співчуття близьким жертви агресії.

Як повідомляв ONLINE.UA, за оприлюдненими деталями, Зеленський буквально побував за на передовій, за кількасот метрів до межі, де починається так звана “сіра зона”. Там його ознайомили з поточною оперативною ситуацією, зустрівся з військовослужбовцями Об’єднаних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?