Другий тур президентських виборів: чого українцям чекати від Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Другий тур президентських виборів: чого українцям чекати від Росії

Другий тур президентських виборів: чого українцям чекати від Росії
Джерело:  Укрінформ

Екс-заступник держсекретаря США, старший директор у питаннях прав людини американського Інституту Маккейна Девід Крамер заявив, що Росія докладатиме чимало зусиль для того, аби дестабілізувати ситуацію в Україні протягом наступних трьох тижнів до проведення другого туру президентських виборів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

На його думку, Москва прагне дестабілізувати ситуацію і буде створювати обставини, за яких вільні й чесні вибори опинилися би під сумнівом.

"Головний інтерес Росії полягає в тому, щоби спробувати створити середовище, в якому наступний президент – або переобраний президент Порошенко – розглядався б як нелегітимний. Україна може зробити те, чого не може Росія за президентства Путіна", - каже експерт.

Крамер наголосив, що Україна провела відкриті та справедливі вибори, голосування було чесним і відображає погляди українського народу. Кремль боїться цього, тому і робитиме все проти перемоги справжнього демократичного процесу в Україні.

На думку експерта, на даний момент не можна однозначно стверджувати, чи може Росія поставити на Зеленського чи Порошенка, які вийшли в другий тур президентських виборів. Проте, протягом наступних трьох тижнів ситуація значно проясниться і буде відомо, чи підтримує Кремль когось з кандидатів.

Як повідомляв ONLINE.UA,  комітет Державної думи Росії у справах СНД, євразійської інтеграції і зв’язків зі співвітчизниками рекомендує прийняти заяву про невизнання підсумків виборів президента України.  Зазначається, що це рішення на раді Думи у РФ розглянуть сьогодні, 1 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?