Дубинського позбавили керівної посади в партії "Слуга народу"
Категорія
Політика
Дата публікації

Дубинського позбавили керівної посади в партії "Слуга народу"

Дубинського позбавили керівної посади в партії "Слуга народу"
Джерело:  online.ua

Ще 1 лютого Олександра Дубинського виключили з фракції "Слуга народу" після введення в відношенні нього санкцій Міністерства фінансів США за зв'язок з російською мережею зовнішнього впливу. Але він як і раніше залишається депутатом партії і до сьогоднішнього дня керував київською оранизаций політсили. У неділю, 14 березня, члени Київської обласної організації "Слуги народу на позачерговій конференції позбавили Дубинського керівної посади і обрали головою народного депутата Андрія Мотовиловця. Відзначається, що після цього Дубинський автоматично позбувся членства в Нацраді громад - провідному керівному органі партії, який був створений напередодні . Також в зв'язку з діями, які можуть трактуватися як невизнання статуту партії і невиконання членом партії статутних обов'язків, розглядається питання про виключення Олександра Дубинського з членів партії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт політсили.

"Партійці поставили питання про подальше перебування Дубинського на посаді голови обласної організації та звернулися до голови партії з ініціативою скликати позачергову конференцію з кадрових питань. На конференції члени організації прийняли рішення про переобрання керівника. Більшістю голосів новим головою Київської партійного осередку став Андрій Мотовиловець", - вирішили "слуги народу".

Глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко вже прокоментував прийняте рішення. Він пояснив, що члени партії мають право ініціювати подібні питання і наполягати на їх розгляді.

"Процедура переобрання відбулася відповідно до статуту партії, законодавства і без будь-яких порушень", - запевнив Корнієнко.

Варто звернути увагу на те, що Дубинський все ще залишається членом партії "Слуга народу". Однак недавно народна обраниця від політсили Євгенія Кравчук публічно заявила, що часто дії та висловлювання Дубинського не збігалися з позицією партії. Пізніше в Офісі президента зазначили, що на введення санкцій не будуть реагувати. За словами радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, це скоріше прерогатива керівництва фракції, ніж президента країни.

Нагадаємо, 11 січня Мінфін США ввів санкції проти оточення нардепа Андрія Деркача. У списку санкцій перелік потрапив Олександр Дубинський і колишній нардеп Олександр Онищенко. Крім того, в списку санкцій кілька українських інформаційних ресурсів. Обмеження ввели через втручання у вибори в США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава "Слуги народу" нарешті пояснив, чому Дубинського не виключають з партії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?