Глава "Слуги народу" нарешті пояснив, чому Дубинського не виключають з партії
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава "Слуги народу" нарешті пояснив, чому Дубинського не виключають з партії

Глава "Слуги народу" нарешті пояснив, чому Дубинського не виключають з партії
Джерело:  online.ua

Ще 1 лютого Олександра Дубинського виключили з фракції "Слуга народу" після введення в відношенні нього санкцій Міністерства фінансів США за зв'язок з російською мережею зовнішнього впливу. Але він як і раніше залишається депутатом партії. На з'їзді партії, який проходить 13 березня в Києві, глава "Слуги народу" Олександр Корнієнко нарешті пояснив, чому Дубинського досі не виключили. За словами Корнієнка, особисто у нього і у багатьох однопартійців немає сформованих претензій до Дубинського, тому питання про його виключення з з партії на з'їзді виносити не будуть. Про це Корнієнко заявив перед початок з'їзду, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"У фракції до нього були претензії, ми їх висловили, я голосував за виключення Олександра з фракції, але я не можу його виключити з партії. Тому що є низові організації, принцип субсидіальності, за яким живе вся Європа і весь світ. Ті питання, які можуть вирішити на своєму рівні організації, повинні вирішувати на своєму рівні. Я не можу хотіти когось виключити, якщо цього не хочуть мої партійці, у нас же не 30-й рік і не 33-й. Ми проводимо певну дискусію з партійцями з питання не тільки Олександра, але і про багатьох інших людей ", - пояснив Корнієнко.

Варто звернути увагу на те, що керівництво партії "Слуга народу" поки не оприлюднило офіційну позицію щодо санкцій проти Дубинського. Однак недавно народна обраниця від політсили Євгенія Кравчук публічно заявила, що часто дії та висловлювання Дубинського не збігалися з позицією партії. Пізніше в Офісі президента зазначили, що на введення санкцій не будуть реагувати. За словами радника керівника Офісу Президента Михайла Подоляка, це скоріше прерогатива керівництва фракції, ніж президента країни.

Нагадаємо, 11 січня Мінфін США ввів санкції проти оточення нардепа Андрія Деркача. У санкційний список потрапив Олександр Дубинський і колишній нардеп Олександр Онищенко. Крім того, в списку санкцій кілька українських інформаційних ресурсів. Обмеження ввели через втручання у вибори в США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до партії "Слуга народу" з категоричною вимогою. Він запевнив, що зараз партія очищається від засланих козачків і випадкових людей, які діють всупереч програмі політичної сили, і зажадав, щоб всі, хто не згоден з політикою партії і думкою народу, негайно її покинули.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?