Дуда закликає до збільшення контингенту США на сході НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Дуда закликає до збільшення контингенту США на сході НАТО

Дуда закликає до збільшення контингенту США на сході НАТО
Джерело:  online.ua

Польський лідер Анджей Дуда звернув увагу команди президента США Джо Байдена на те, що країни східного флангу НАТО розраховують на збільшення кількості американських військ у цій частині Європи.

Джерело:  Polskie Radio

Польща закликає до збільшення контингенту США на сході НАТО

За словами Анджея Дуди, країни "дев’ятки" хочуть, щоб кількість солдатів НАТО, дислокованих у країнах східного флангу, значно збільшилася.

Президент Польщі також наголосив, що розширену передову присутність Альянсу "слід поширити на більш східні держави, такі як Болгарія, Угорщина та Словаччина".

Ми також хочемо, щоб ця схема перетворилася на посилену передову оборону... Іншими словами, щоб чисельність військ НАТО, дислокованих у різних країнах східного флангу, була значно збільшена. Ми також сподіваємося, що Сполучені Штати збільшать свою присутність у нашій частині Європи, - додав Анджей Дуда.

Анджей Дуда (фото — flickr.com)

Що важливо розуміти, лідери Бухарестської дев’ятки 10 червня підтримали спільну декларацію, в якій засудили агресію Росії проти України та виступили за зміцнення присутності Альянсу на східному фланзі НАТО.

Саміт у Бухаресті став підготовчим до проведення саміту НАТО в Мадриді наприкінці червня, на який запрошено президента України, - йдеться в повідомленнні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?