Зеленський назвав щоденні втрати ЗСУ у боях з кремлівськими окупантами
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав щоденні втрати ЗСУ у боях з кремлівськими окупантами

Зеленський назвав щоденні втрати ЗСУ у боях з кремлівськими окупантами
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, кожен день у боях з кремлівською окупаційною армією гине від 60 до 100 українських військовослужбовців.

Джерело:  Newsmax

Зеленський назвав щоденні втрати ЗСУ 

За словами президента, наразі найважча ситуація на Донбасі, де українські військові намагаються зупинити масштабний наступ кремлівської окупаційної армії.

Ситуація на сході України дуже важка. Ми щодня втрачаємо від 60 до 100 солдатів убитими і близько 500 осіб пораненими в бою, - наголосив голова держави.

За його словами, Росія вичерпає бажання продовжувати бойові дії в південних і східних регіонах України, оскільки "світ об'єднується навколо нашого суверенітету".

У той же час військові кремлівської окупаційної армії відремонтували залізничний міст в районі Куп'янська для перекидання нових підрозділів і відновлення логістичного постачання залізничною гілкою Куп'янськ – Лиман.

Також на Донецькому напрямку підрозділи агресора за підтримки авіації основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій. Противник обстрілює українські позиції вздовж лінії зіткнення з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Між тим очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що окупанти зайняли центр Сєвєродонецька.

О 18:55 вони з літака атакували об’єднання "Азот", внаслідок чого стався викид отруйних речовин. Вдень ворог здійснив артилерійський обстріл заводу "Пролетарій" в Лисичанську - зафіксовані пошкодження декількох приміщень. Продовжується цинічне знищення житлового фонду, - повідомив Гайдай.

За його словами, в Гірському росіянами зруйновано щонайменше шість будинків і місцева школа мистецтв, у Врубівці - шість будинків, у Новоіванівці - п’ять, у Сєвєродонецьку - чотири, у Лисичанську - три, у Миколаївці - два.

Штурмові дії вчора окупанти проводили у північних, південних та східних районах Сєверодонецька.

При цьому, росіяни намагаються витіснити підрозділи наших військ із займаних позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосували штурмову та армійську авіацію у районах Комишувахи і Ниркового.

Разом з тим, за минулу добу було відбито дев’ять атак ворога, знищено два танки, тринадцять артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин та шість ворожих автомобілів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?