Лавров назвав умову розблокування українських портів
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров назвав умову розблокування українських портів

Лавров назвав умову розблокування українських портів
Джерело:  online.ua

Очільник кремлівської дипломатії Сергій Лавров заявив, що РФ готова забезпечити безпечні коридори для вивезення українського зерна у Середземне море за умови розмінування Україною території портів.

Джерело: "Інтерфакс"

Кремль готовий забезпечити безпечні коридори для кораблів з українським зерном 

Для цього необхідно, щоб українські представники розмінували прибережні води, що знаходяться у територіальних водах, у територіальному морі України та які були заміновані, - заявив голова кремлівської дипломатії.

Він цинічно заявив, що РФ давно зробила все від неї залежне, щоб розв'язувати продовольчу проблему, що виникає у світі.

У той же час представники Оперативного командування "Південь" повідомили, три десантні катери Чорноморського флоту РФ прямують до острова Зміїний.

З метою забезпечення підрозділів рашистів на острові Зміїний здійснюється перехід в напрямку острова десантного катера "Дюгонь" і двох десантних швидкісних катерів "Раптор, - повідомив спікер ОК "Південь" В'ячеслав Назаров.

За його словами, в Чорному морі кораблі ворожого угруповання продовжують виконувати завдання з блокування судноплавства і роботи українських портів.

Фото - facebook.com/uspa.gov.ua

У готовності до застосування ракетного озброєння один носій крилатих ракет морського базування типу "Калібр". При цьому надводні кораблі противника тримають дистанцію від материкової України, побоюючись ракетного ураження.

Варто зазначити, як наголосили в розвідці, Росія своїми заявами про варіанти "розблокування" українського зерна в Чорному морі намагається ускладнити розуміння ситуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?