Через страшні втрати окупанти ледве можуть продовжувати воювати
Категорія
Україна
Дата публікації

Через страшні втрати окупанти ледве можуть продовжувати воювати

Через страшні втрати окупанти ледве можуть продовжувати воювати
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що через серйозні втрати молодшого командного складу, некомпетентність та застарілу військову техніку армія РФ втрачає здатність керувати військовими і зазнає ще більшого морального занепаду.

Джерело: ISW

Окупанти втрачають можливість продовжувати ведення війни  

За словами американських військових аналітиків, подальше зростання втрат серед військових молодшого офіцерського складу ще більше погіршить можливості російської армії та призведе до подальшого морального занепаду.

У той же час за даними розвідки Великої Британії, російські війська зазнали нищівних втрат серед офіцерів середнього та молодшого складу.

Також відомство повідомило, що російські офіцери батальйонів і бригад не віддають наказів з тилу, оскільки змушені контролювати дії підпорядкованих солдатів

Крім того, Міністерство оборони Великобританії зазначило, що молодші офіцери відповідають за тактичні операції низького рівня через відсутність професіоналізму та модернізації в російській армії, і що втрати цих молодших офіцерів, які зростають, ускладнять командування особовим складом.

При цьому аналітики з Інституту вивчення війни наголошують, що в колах російських військових поширюється власна думка стосовно війни проти України.

У той же час голова Об’єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі допустив йомовірність подальшого загострення бойових дій в Україні.

Я вважаю, що завжди є можливість ескалації, нам необхідно керувати цим та оцінювати шанси для ескалації, і ми цим займаємося, - зазначив висикопосадовець з Пентагону.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Генерал наголосив, що міністр оборони США Ллойд Остін постійно спілкується з міністром оборони України, так само як і він особисто перебуває в постійному контакті з українським колегою.

За словами Міллі, наразі на сході України точаться вирішальні та запеклі бої з кремлівськими окупантами.

Він уточнив, що наступні кілька тижнів здебільшого визначатимуть подальший розвиток війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?