Армія РФ кидає ключові сили на штурм Сєвєродонецька
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ кидає ключові сили на штурм Сєвєродонецька

Армія РФ кидає ключові сили на штурм Сєвєродонецька
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, наразі кремлівська окупаційна армія зосередила всі зусилля та ключові сили на захопленні Сєвєродонецька на Луганщині.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти намагаються за будь-яку ціну захопити Сєвєродонецьк 

Зазначається, що окупаційна армія веде вогонь по українських військових з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню вздовж лінії зіткнення.

Окрім цього військові РФ штурмують населений пункт Тошківка поблизу Сєвєродонецька.

У той же час окупанти не проводять активних дій на півночі України, однак постійно влаштовують мінометні обстріли населених пунктів у прикордонній смузі на території Чернігівщини та Сумщини.

На Харківщині окупаційна кремлівська армія проводить підготовку для поновлення наступу. Під обстрілами постійно перебувають населені пункти Терни, Лозова, Протопопівка, Рудневе, Соколівка.

У напрямку Слов'янська окупанти намагаються утримати зайняті рубежі та створюють умови для відновлення наступу.

За минулу добу військові РФ обстріляли населені пункти Довгеньке, Вірнопілля, Грушуваха та Велика Комишуваха. Окупанти також безуспішно намагались штурмувати селище Довгеньке.

У напрямку Бахмуту армія РФ намагається штурмувати населені пункти Золоте, Комишуваха, Ниркове, Берестове, Покровське, Доломітне.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник намагається посилити угруповання та поповнити втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки. Загарбники провели повітряну розвідку та завдали авіаударів по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Мала Токмачка, Новоандріївка.

На території Запорізької області та на півдні України ворог не проводить активних бойових дій. Безперервно обстрілює населені пункти Олександрівка, Прибузьке, Посад-Покровське, Новогригорівка, Осокорівка, Князівка та Трудолюбівка.

Протягом попередньої доби ударна авіація Повітряних Сил завдала вогневих ударів по окремих підрозділах противника на території Харківщини, Донеччини, Луганщини та Херсонщини. Підрозділами зенітних ракетних військ на Одещині збито крилату ракети Х-22.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 8 атак ворога, знищено 1 танк, 4 артилерійських системи, 5 бойових броньованих машин та 2 ворожих автомобіля. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету Х-59МК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?