На Донбасі зібрано максимум потужності російської армії — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

На Донбасі зібрано максимум потужності російської армії — Зеленський

На Донбасі зібрано максимум потужності російської армії — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський у новому зверненні заявив, що на Донбасі зібрано максимум бойової потужності російських окупантів.

Джерело: звернення Зеленського

 Росія сконцентрувала всю потужність на Донбасі

Зеленський розповів, що ситуація на Донбасі вкрай важка, російська армія точково намагається зібрати переважаючі сили для більшого тиску на захисників України.

Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Авдіївка, Курахове, Слов'янськ та деякі інші населені пункти залишаються для окупантів ключовими мішенями саме на цьому напрямку. Я вдячний усім нашим захисникам і захисницям, які, незважаючи на технічну та іноді кількісну перевагу окупантів, героїчно тримають оборону, — наголосив Зеленський.

Зеленський також нагадав, що у понеділок російські війська знову обстріляли Харків, через кордон була обстріляна територія Сумської області.

Крім того, він наголосив, що продовжується боротьба за Херсонську область.

Крок за кроком звільняємо нашу землю і поступово наближаємось до тієї точки, в якій Росії все ж таки доведеться відкласти зброю, порахувати всіх своїх убитих і перейти до дипломатії. Обов'язково доведеться, - запевнив президент.

Зеленський також підкреслив, що пауза із погодженням нових санкцій в Європі вже надто затягнулася. Пʼятий санкційний пакет був запроваджений ще 8-го квітня. Тож минуло дуже багато часу без посилення європейських санкцій проти Росії.

Ключовий пункт – це звичайно нафта. Вважаю, що Європі у будь-якому випадку доведеться відмовитися від російської нафти, нафтопродуктів. Бо це про незалежність самих європейців від російської енергетичної зброї. І чим раніше це відбудеться, чим повнішою буде відмова від російської нафти, тим вигідніше буде, зрештою, самій Європі.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?