Жодних компромісів з РФ за рахунок суверенітету України бути не може — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Жодних компромісів з РФ за рахунок суверенітету України бути не може — Зеленський

Жодних компромісів з РФ за рахунок суверенітету України бути не може — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський виступив перед засіданням Європейської ради і заявив, що санкції проти Росії за її агресію мають бути такими, щоб вона почала шукати миру, і жодних компромісів за рахунок територіальної цілісності та суверенітету України бути не може.

Джерело: звернення Зеленського до Євроради

Зеленський виступив зі зверненням до Європейської ради

Президент нагадав, що минає вже 96-й день повномасштабної війни Росії проти України, “проти всіх нас і проти всіх вас, проти європейської єдності”.

Росія хоче бачити на таких засіданнях не цілісну Європейську Раду, яку ми зараз бачимо, і не єдиний Європейський Союз, а 27 окремих держав, 27 уламків, які неможливо зібрати докупи. Це їх бажання.

Він зауважив, що “зараз ми бачимо одночасно: як російський наступ на Донбасі руйнує наші міста, руйнує громади України, і як європейська єдність, бажана європейська єдність може похитнутися”.

Восьмого квітня, на 44-й день цієї війни, був запроваджений п’ятий санкційний пакет Євросоюзу. І з того часу минуло вже 52 дні. Що відбулося за цей період? Тоді, станом на 8 квітня, в Україні в списку убитих російськими окупантами були 169 дітей. Станом на сьогодні – 243 дитини. Тоді, станом на 8 квітня, було зруйновано 928 закладів освіти - дитячі садочки, школи, університети. Станом на сьогодні – 1888, - розповів Зеленський.

Він наголосив, що провина за все, що відбувається, тільки на російській державі.

Але я впевнений, що кожному, кожній з вас очевидно, що мав би бути прогрес і в санкціях за цю агресію. І для нас це дуже потрібно. І нам це дуже допоможе! Такий прогрес, щоб Росія почала шукати мир. І тільки це може бути нашою спільною вимогою. Мир. Жодних компромісів за рахунок нашої територіальної цілісності, нашого суверенітету не може бути!, - наголосив Зеленський.

Зеленський висловив сподівання, що у червні Євросоюз прийме рішення про надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Ніколи європейський дім не буде завершений без України. Ніколи не буде повноцнної європейської сили без України. Сам факт того, що Україна залишалась уламком Європи десь там, за кордонами ваших держав, сприяв тому, що у Росії розвинувся агресивний апетит. Тільки розширенням і посиленням європейської єдності можна не допустити повторення того, що Європа пережила і 24 лютого, і в 2014 році, і навіть у 1968, 1956 роках, - наголосив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?