Данілов прогнозує затяжну війну проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов прогнозує затяжну війну проти РФ

Данілов прогнозує затяжну війну проти РФ
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов наголошує, що не варто очікувати на швидку перемогу України над кремлівською окупаційною армією.

Джерело: "Укрінформ"

Україну очікує тривала війна проти кремлівських окупантів 

Секретар РНБО підкреслив, що для перемоги нужна консолідація всіх владних органів держави та самих українців.

При цьому Данілов зауважив у відповідь на запитання журналістів щодо висновків за першими 100 днями війни, що робити якісь висновки поки що зарано.

По-перше, висновки робити іще зарано. По-друге, я вважаю, ті люди, які казали, що війна дуже швидко закінчиться, що ми вже перемогли, що в квітні місяці будемо святкувати, - говорили небезпечну річ. На превеликий жаль, війна ще буде тривати, і нам до перемоги багато чого треба зробити. Нам дуже складно на фронті, ідуть бої на території Луганської, Донецької та інших областей нашої країни. До того часу, доки вони не закінчаться, доки останній російський чобіт не піде з нашої території, нам не можна заспокоюватися. Завдання Російської Федерації по знищенню нашої держави ніхто не відміняв. І з цим треба жити, і всі наші рішення мають прийматися з розумінням цієї аксіоми, - зазначив секретар РНБО.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому Данілов спростував звинувачення на адресу влади у нібито недостатній підготовці до нападу кремлівської окупаційної армії.

Про загрозу з боку російської федерації нам відомо, починаючи ще бог знає з яких часів. З 2014-го року ведемо війну з російською федерацією. Суспільство просто розслабилося, жило своїм життям, не мало бажання на це звертати увагу. Дивіться, з лютого 2021 року всі рішення РНБО були направлені на підготовку до цієї війни. І коли дехто в суспільстві каже, що ви мали б нам сказати, що завтра буде війна... Друзі, та вона у нас йде з 2014-го року. А що треба було репетувати, панікувати, що давайте всі, ховайтеся? Кожен мав займатися своєю справою. Те, що відбулося надалі, каже про те, що країна підготувалася. А ви як хотіли? Щоб ми посіяли паніку, щоб заздалегідь припинили роботу підприємства, щоб люди почали покидати Україну? Провести такого масштабу евакуацію просто фізично неможливо. І коли нам починають закидати, що треба було нас там кудись евакуйовувати... Дивіться, війна іде по всій країні. Навіть евакуація до Львова на сьогоднішній день не є безпечною на сто відсотків. Росіяни гатять з усіх боків. І пересувати по країні таку велику кількість населення заздалегідь... Як ви собі уявляєте цей процес? Напевно люди, які не хочуть розбиратися, і поверхнево дивляться на події, наприклад, забули, що була створена територіальна оборона, завдання якої - захист території певного міста, селища, громади, - пояснив секретар РНБО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?