В РосЗМІ визнали страшні втрати армії РФ у війні проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

В РосЗМІ визнали страшні втрати армії РФ у війні проти України

В РосЗМІ визнали страшні втрати армії РФ у війні проти України
Джерело:  online.ua

За інформацією російської служби "Бі-бі-сі", за понад 3 місяці війни Кремля проти України в ході бойових дій загинуло за самими мінімальними розрахунками 3 тис 52 військових окупаційної армії РФ, та реальні втрати можуть бути набагато вищими, адже це лише ті, кого офіційно та публічно визнали мертвим та поховали.

Джерело: Російська служба"Би-би-си"

В Росії визнають страшні втрати окупантів у війні проти України

Журналісти видання підкреслюють, що неможливо точно підрахувати, оскільки місцева влада та провладні ЗМІ не називають імен усіх загиблих.

Журналісти зібрали "уявну картину" втрат за допомогою інформації з місцевих цвинтарів.

Зокрема, поховання загиблих під час війни були виявлені на 11 цвинтарях: у Ставрополі, Казані, Краснодарі, Єкатеринбурзі, Новосибірську, Балашисі, під Ульяновськом та в Калінінградській області.

Так, на цвинтарі поблизу Ульяновська після початку війни з'явилися 42 могили військовослужбовців.

Імена 21 загиблого (тобто половини) не згадувалися публічно - навіть у соцмережах. На інших цвинтарях ця частка становила від 30% до 100%. Таким чином ми можемо припустити, що список підтверджених втрат, який веде Бі-бі-сі, може містити щонайменше на 40-60% менше імен загиблих, ніж реально поховано в Росії, - повідомляють журналісти.

Фото -  facebook.com/GeneralStaff.ua

Там додають, що з початку війни Міноборони РФ лише двічі повідомляло про втрати. 2 березня відомство заявило про 498 загиблих та 1 тис 597 поранених, а 25 березня - про 1 тис 351 загиблого та 3 тис 825 поранених.

За даними Генштабу ЗСУ, від початку війни проти України кремлівська окупаційна армія втратила вже понад 30 тис військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?