Окупанти зазнали втрат під час наступу у напрямку Слов'янська та відступили
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти зазнали втрат під час наступу у напрямку Слов'янська та відступили

Окупанти зазнали втрат під час наступу у напрямку Слов'янська та відступили
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія провела перегрупування підрозділів для відновлення наступу у напрямку Слов'янська та через значні втрати в районі населеного пункту Довгеньке вимушена була відступити.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти провалили наступ у напрямку Слов'янська 

Відзначається, що з метою посилення охорони і оборони логістичних маршрутів ворог посилив угруповання в населеному пункті Куп'янськ шляхом переміщення батальйонної тактичної групи.

Крім того, окупанти вели розвідку позицій наших військ за допомогою БПЛА "Орлан-10" в районах населених пунктів Ізюм, Первомайські та Велика Комишуваха.

У північних регіонах ворог не проводить активних дій. На Харківщині окупанти посилюють оборону власних позицій та обстрілюють населені пункти Олександрівка, Слатине і Циркуни. Завдають ударів вертольотами армійської авіації в районах населених пунктів Веселе та Тернова.

За підтримки вертольотів Ка-52 армія РФ веде наступ у напрямку Лиман - Старий Караван, бойові дії тривають.

Ворог продовжує штурмувати Сєвєродонецьк та веде бойові дії у північних, південних та східних районах міста, намагається закріпитись у центрі.

В результаті наступу у напрямку Бахмута окупанти намагаються вибити українських військових з населених пунктів Білогорівка та Врубівка.

Окупанти застосували штурмову та армійську авіацію у районах населених пунктів Комишуваха, Берестове і Ниркове.

Армія РФ посилює оборону на території Запорізької області. Передислоковано у район населеного пункту Василівка до танкового батальйону Т-62 та до мотострілецького батальйону.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках противник утримує зайняті позиції, завдає вогневого ураження із мінометів та ствольної артилерії.

На Південнобузькому напрямку ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих позицій та створенні додаткових рубежів оборони. У районах населених пунктів Миколаївка, Новопавлівське і Широке здійснив масовані обстріли із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі Чорноморського флоту РФ продовжують виконувати завдання з ізоляції району бойових дій та блокаду судноплавства.

Штормом зірвало з якоря 2 ворожих морських міни. Одну віднесло хвилями до берега Одещини, де її знешкодили фахівці підривної команди Військово-Морських Сил, іншу наші воїни підірвали просто в морі.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбито 9 атак ворога, знищено 2 танки, 13 артилерійських систем, 8 бойових броньованих машин та 6 ворожих автомобілів. У Херсонській та Миколаївській областях, втрати російських окупантів, окрім військової техніки, склали близько 70 осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?