Дуда закликав країни Заходу посадиди Путіна за стіл переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Дуда закликав країни Заходу посадиди Путіна за стіл переговорів

Дуда закликав країни Заходу посадиди Путіна за стіл переговорів
Джерело:  online.ua

За словами президента Польщі Анджея Дуди, ЄС та США мають і надалі підтримувати Україну на шляху до інтеграції в євроатлантичну спільноту та у війні проти армії РФ.

Джерело: "Укрінформ"

Дуда закликає до подальшої потужної підтримки України 

За словами польского президента, Захід не має відмовлятись від переговорів з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, але ні в якому разі не на умовах Кремля.

Не йдеться про те, щоб не розмовляти з Путіним. Йдеться про те, щоб Путін хотів говорити, а не щоб європейські лідери просили агресора про розмову. Треба так закрутити гайки і так допомогти Україні, щоб це Путін просив про розмову, - зазначив Дуда.

Президент Польщі зауважив, що його країна зацікавлена у дотриманні усіма країнами норм міжнародного права, і треба зробити все можливе, щоб примусити Росію, яка сьогодні є агресором і загарбником, дотримуватися міжнародного права.


Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Це означає припинення збройних дій, а по-друге - повне відновлення контролю над територією України, яка визнається міжнародним правом, - наголосив польський лідер, додавши, що це "фундаментальне прагнення польської зовнішньої політики.

Він наголосив, що у Польщі створено хаб, який допомагає приймати з цілого світу допомогу для України, зокрема військову.

У цій частині Європи немає нейтральних країн, тут немає змоги залишатися нейтральним: тут маєш бути або зі Сходом, або з Заходом. Якщо українці проливають кров за те, щоб бути з Заходом, то треба їм показати, що країни Заходу тримають для них відкриті двері, що Спільнота від них не закривається і не бачить їх як частину "русского мира, - зазначив Дуда.

Він констатував, що надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС має "фундаментальне значення", і Польща підтримуватиме зближення України з ЄС, що "має завершитися повноправним членством" країни у Євросоюзі.

Він зазначив, що польські дипломати у країнах перебування мають переконувати політиків, що заморожені кошти росіян потрібно спрямувати на відбудову України.

Соромно слухати, що не можна принижувати Росію, треба дозволити їй зберегти обличчя. Це Росія напала і вбиває, ніхто не напав на Росію. Розповіді росії про загрози з боку НАТО у контексті вбивств у Лондоні упродовж десятиліть, війни в Україні, раніше – у Грузії та Сирії є огидною пропагандою. Саме Росія відповідає за цю війну, і вона відповідатиме за те, що у світі може статися голод через неможливість поставити зерно з України до Африки та інших частин світу, - наголосив Дуда.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?